Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Teliapappan: Det är synd om Tito Beltran

Publicerad: 23 januari 2008, 09:17

Roland Nordqvist, som spelar pappan i Telias reklamföljetong skriver på sin egen blogg att barnflickan i Tito Beltran-målet borde ”förträngt det mesta och gå vidare”.


Roland Nordqvist har i flera år spelat pappan i Telias reklamfilmer. Han driver som privatperson en blogg under namnet "Teliapappan" där han ventilerar åsikter i olika ämnen.

Det senaste inlägget handlar om rättegången mot Tito Beltran. Där skriver han att han ”tycker lite synd om Tito Beltran. den chilenskfödde operasångaren som ställs inför rätta för en påstådd våldtäkt som inträffade för åtta år sedan.
Om han är skyldig eller oskyldig vet jag lika lite som de flesta.
Däremot tycker jag att det är fruktansvärt att han åtalas åtta år efter det inträffade. Egentligen tycker jag synd även om "offret", barnflickan som sägs ut utsatts för våldtäkten. Att hon ska behöva uppleva händelsen igen. Efter åtta år borde hon ha lyckats förtränga det mesta och gå vidare.”

Jämte "ICA-Stig" är Teliapappan den mest kända reklampersonligheten i Sverige. Så sent som i december blev sammanblandningen av fiktiv och verklig person ett problem när Hans Mosesson, som spelar ICA-Stig, gick ut i Uppdrag Granskning och kritiserade ICA:s köttfärshantering. I slutändan ansågs det ändå positivt att Hans Mosesson hade sagt precis vad han tyckte. ICA:s marknadschef Magnus Wikner sa då att man backade upp hans uttalande.

På Telias presstjänst har man lovat att Karin Moberg, kommunikationsdirektör på Telia Sonera, ska återkomma med en kommentar till inlägget från Roland Nordqvist.

Läs mer: Karin Moberg: Det är inte acceptabelt

Läs mer: Teliapappans sida stängd

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.