Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Teracom storsatsar på bredbands-tv

Publicerad: 28 april 2008, 14:40

Basboxbolaget har kallats för Com hems mardröm. Nu tas bolaget över av Teracom som nu storsatsar på att distribuera tv i ip-näten.


Crister Fritzson på Teracom köper bolag av Rymdbolaget.

Basboxbolaget har varit ett gemensamt initiativ från fastighetsägare, allmännyttan och stadsnäten. Bolaget har ägts av statliga Rymdbolaget. Nu köper Teracom bolaget.

Rymdbolaget sitter på en teknisk lösning för tv-distribution i bredbandsnäten. Tanken är också att flera operatörer ska kunna samsas i samma nät. Därmed hotas Comhems starka ställning som i mycket bygger på långa avtal med fastighetsägare.

– Självklart är Com hem en stor aktör och vår huvudkonkurrent när vi bygger fastighetsnät. Men även Telia växer snabbt på tv-sidan, säger Teracoms vd Crister Ftitzson.

Rymdbolaget hanterar även de boxar som behövs för att ta emot tjänsten. Förutom vanlig digital-tv kan Basboxbolaget erbjuda video-on-demand, hd-tv och samhällstjänster direkt i boxen.
– Marknätet är väldigt bra när man vill nå många med tv. Ip-tv passar bättre för att nå få med många tjänster.

Crister Fitzson, vill inte uppge vad Teracom betalat för Basboxbolaget. Men det var ett snabbt sätt att ta sig in på marknaden.
– Vi får ett antal kontrakt på köpet och en färdig plattform. Det är ett bra sätt för oss att komma in på marknaden.

Det blir också en möjlighet för Boxer att expandera. Efter att det digitala marknätet nu är färdigbyggt har tillväxten för bolaget stagnerat.
– Vi kommer att erbjuda en öppen struktur, där det finns plats för många tjänsteleverantörer. Boxer kommer att vara en.Läs även: Com hems mardröm

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.