Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Teracoms vd polisanmäld för inbrott

Publicerad: 7 maj 2009, 14:36

Teracoms vd Crister Fritzson polisanmäls för inbrott, skadegörelse och upphovsrättsbrott efter en infekterad strid om betal-tv-nätet i Ludvika. – Teracom har brutit upp skåp, klippt av våra kablar och kopplat in Boxer, säger LA Cables vd Lars Aronsson som polisanmäler Fritzson.


Ämnen i artikeln:

BoxerTeracom

Christer Ftitzson. Foto: Hanna Teleman

Striden rör omkring 3 000 lägenheter i det allmännyttiga bostadsföretaget Ludvikahem. LA Cable hade länge varit kabel-tv-operatör när Ludvikahem i stället valde Teracoms dotterbolag Comet Networks, som lovade ip-tv och kabel-tv från den 1 maj.

De boende protesterade och demonstrerade till förmån för LA Cable. Det får anses ovanligt att kunder demonstrerar för en kabeloperatör, det vanligaste är att de protesterar mot sin leverantör.

När Comets installationer inte blev klara i tid tvingades Ludvikahem förlänga sitt avtal med LA Cable. När Aronsson inspekterade sina huvudcentraler den 1 maj fann han att de haft oväntat besök:
– Någon har brutit upp kopplingsskåp, klippt av mina kablar till lägenheterna och kopplat in andra kablar, berättar Lars Aronsson. Eftersom hushållen fått Boxers kanaler i stället för mina misstänker jag Teracom.

Efter att ha kontaktat jurist skrev Lars Aronsson till Teracoms vd Crister Fritzson och påtalade intrånget och upphovsrättsbrottet när kunder fått betalkanaler de inte abonnerat på. Därefter polisanmälde han inbrottet.

Crister Fritzson vill inte kommentera detaljerna, men hänvisar till dotterbolaget Comets vd Robert Nilsson, som säger:
– Vi håller på att kolla med våra underentreprenörer vad som hänt. Vår ambition var bara att ge hushållen tv från första maj. Vi visste inte att LA Cable fått förlängt avtal. Om vi gjort något galet får vi givetvis ta ansvar för det.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

BoxerTeracom

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.