Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

The Amazing Society samlar in mångfaldsdata i samarbete med Tobias Hübinette

Publicerad: 16 mars 2022, 10:27

Foto: Press

The Amazing Society riktar blicken internt och börjar samla in data om jämlikhet i organisationen. ”Det här är en avgörande viktig fråga för att säkerställa en inkluderande organisation,” säger Tobias Hübinette som har tagit fram enkätfrågorna.


Ämnen i artikeln:

The Amazing SocietyJämställdhetMångfald

Jämlikhet är en viktig fråga i alla branscher, även så inom byråbranschen. När Resumé Insikt gjorde en kartläggning kring byråägandet visade det sig att kvinnor endast äger 18 procent av branschen, och undersökningar visar att kvinnliga copywriters tjänar mindre än män. Dessutom kunde Resumé senast i februari avslöja att en kvinna fått sparken från sitt jobb på en byrå, dagar efter hon berättat om sin graviditet. Komms rapport ”Svart på vitt” visade att reklam ofta är sexistisk och framställer män och kvinnor på olika sätt, och att rasistiska stereotyper fortfarande förekommer.

Det finns med andra ord jobb att göra. The Amazing Society gör en insats och börjar nu samla in jämlikhetsdata för att kunna skapa en mer jämlik arbetsplats. Man har med hjälp av forskaren Tobias Hübinette (Karlstad universitet) framställt en enkät som utgår ifrån sju diskrimineringsgrunder.

– Det här är en avgörande viktig fråga för att säkerställa en inkluderande organisation. Data om samtliga diskrimineringsgrunder är en grundförutsättning för att överhuvudtaget kunna få veta om inkluderingsarbetet har en effekt, säger Tobias Hübinette.

The Amazing Societys inkluderingskommitté består av bland annat Matilda Hansson och Sara Hadgu. 

– Det var viktigt för oss att vårt arbete med jämlikhetsdata togs emot på rätt sätt från personalgruppen och att arbetet skedde metodiskt, säger Matilda Hansson.

Metoden som The Amazing Society kommer använda för att samla in jämlikhetsdata delar man gärna med sig av till andra i branschen.

– Arbetet med jämlikhetsdata är inte en magisk lösning på bristen av mångfald i den här branschen. Men det är ett steg i rätt riktning, säger Sara Hadgu, ordförande i Inkluderingskommittén.

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.