Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

The Bonds vd om brandtalet på Årets byrå: "Sett nog med manliga ryggdunkningar"

Publicerad: 22 februari 2019, 13:16

The Bonds vd Malin Zetterlund.

Foto: Pax Engström

Under sitt tacktal på Årets byrå valde The Bonds vd Malin Zetterlund att ta tillfället i akt och hylla alla de kvinnor som fanns på plats. Även konferencier Robert Pihl fick sig en känga.


Ämnen i artikeln:

Årets ByråThe Bond

Under gårdagskvällen anordnades galakvällen Årets byrå för 19:e gången i ordningen. Galan leddes av Out of office-grundaren Robert Pihl.

En av de byråer som prisades var The Bond, som tog hem förstaplatsen i kategorin reklambyråer med en byråintäkt på mellan 15 och 25 miljoner kronor.

När byråns representanter, vd Malin Zetterlund och strategen Martin Ahlgren, gick upp på scen och tog emot priset reagerade The Bond-vd:n på Robert Pihls fråga om hon och Martin Ahlgren var ett par.

– Jag kunde inte se hur det var relevant att snacka om privatliv när man just vunnit ett professionellt pris. En oproffsig fråga i ett annars snyggt sammanhang helt enkelt, skriver Malin Zetterlund i ett mejl till Resumé.

Efteråt bad hon även alla kvinnor i lokalen att ställa sig upp och gav därpå ett brandtal för alla kvinnor i kommunikationsbranschen.

Var talet någonting du hade planerat på förhand?

– Nej, men man får ju passa på att peppa sina kvinnliga kollegor när man har möjlighet. Och det här var ju onekligen ett bra tillfälle. De manliga ryggdunkarna har jag sett nog av i den här branschen, skriver Malin Zetterlund.

Vad betyder vinsten för er på The Bond?

– Det är så klart jättekul, ställer man upp vill man ju vinna. Jag tycker att vinsten är ett bevis på det vi alltid säger: vill man göra skillnad så fokuserar man på relationen, inte transaktionen. Och priset är ett bevis på att vi lyckas åstadkomma riktigt jävla bra kommunikation som stärker våra kunders affär och varumärken. Dessutom, vi gillar våra uppdragsgivare så jäkla mycket och vi är förstås grymt stolta över att de tycker om oss också. Men med så fantastiska kollegor som jag har, så är jag inte förvånad...

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Årets ByråThe Bond

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.