Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Thomas Eriksson klättrar i Egmont

Publicerad: 21 mars 2017, 08:55

Thomas Eriksson.

Foto: Pressbild

Han har en bakgrund på Omni och Aftonbladet. Nu tar Egmonts förlagsredaktör klivet upp till rollen som digital chef.


Ämnen i artikeln:

Thomas ErikssonEgmontAftonbladetOmni

2015 rekryterade Egmont Thomas Eriksson från Schibsted. Nu tar han över rodret för Egmont Publishings digitala btb-verksamhet inom redaktion, annons och utveckling. Han kommer att ansvara för 20 medarbetare.
– Jag känner mig stolt och ödmjuk inför uppdraget att leda detta fantastiska gäng. Vi har kommit långt i vår digitala utveckling, men har samtidigt massor kvar att göra, kommenterar han själv.

Den digitala verksamheten startade 2014 och Egmont Publishings omsättning var 2016 drygt 1 miljard kronor med ett rörelseresultat (EBIT) på 67 (55) miljoner kronor.

Per Kjellander, vd på Egmont Publishing är glad över Thomas Erikssons kliv upp.
– Han har under sin tid på Egmont bidragit med många positiva förändringar och jag är säker på att han är rätt person att ta vår digitala btb-satsning till nästa nivå, säger han.

Vid sidan av Egmont jobbar han som ordförande för Sveriges Tidskrifters abetsgrupp för att ta fram riktlinjer för native-annonser.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.