Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Tidningen har världens största redaktion"

Publicerad: 21 september 2009, 09:14

70-åriga Evelyn blev vettskrämd när spöket tog plats i hennes säng och Mia Mattsson-Mercer berättar om hur hon talar med djuren. Det är något av innehållet i Egmont Tidskrifters nya tidning Nära som har premiär i morgon tisdag.


Ämnen i artikeln:

Egmont

Erika Andersson och Benny Rosenqvist är medierna som är knutna till Nära.

Egmont Tidskrifter tar nu ett nytt steg in i medievärlden. Med tidningen Nära knyts nämligen två medier till tidningen. Chefredaktören Madeleine Walles har knutit till sig medierna Benny Rosenqvist och Erika Andersson. De har enligt pressmeddelandet som lanserar tidningen ”tät kontakt med andarna på Andra sidan”. På så sätt får tidningen också världens största redaktion.

Och det verkar vara ett koncept som fungerar. Det första numret har redan bokats av 4000 personer och annonsförsäljningen går bättre än väntat. Av de 100 sidorna i premiärnumret är 22,5 annonser. Det är fyra gånger bättre än budget.

– Jag har aldrig under mina 30 år i tidskriftsbranschen varit med om så positiv respons, säger Madeleine Walles.

Tidningsidén föddes ur det stora intresset som finns runt andliga frågor. Benny Rosenqvist chattar med Hemmets Journals läsare en gång i månaden.
– Vi brukar få in mellan 2000 och 2500 frågor på en timme.

Vad säger du till de som är skeptiska till uttalandet att ni har världens största redaktion genom kontakten med andevärlden?

– Det är ju så. Benny och Erika jobbar med de som inte finns med oss. Sedan är vi ett litet gäng som gör tidningen.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Egmont

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.