Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tidningen S går i graven

Publicerad: 13 februari 2013, 09:37

Tidningen S läggs ned.

Tidningen S kommer ut med sista numret i slutet av februari. Efter knappt tre år väljer Bonnier Tidskrifter att skrota satsningen. Lönsamheten var för dålig.


Ämnen i artikeln:

Tidningen SBonnier Tidskrifter

"Snabb, snygg och spännande" var ledorden för Tidningen S. Men det räckte inte för att vinna över tillräckligt många läsare och annonsörer. Nu går magasinet i graven. Personalen informerades under förmiddagen.

– Det är alltid lika roligt att se en ny tidning födas och lika smärtsamt att fatta beslut om avveckling. Men för att våga starta nytt måste vi också vara snabba att avsluta när det inte fungerar, säger Mats Carleson vd på Bonnier Tidskrifter i en kommentar.  

Tidningen försökte etablera sig i kändissegmentet, men konkurrensen i kombination med strukturomvandlingen gjorde att den inte lyckades nå förväntad lönsamhet.   Så sent som vid årsskiftet deklarerade Bonnier Tidskrifter att Tidningen S skulle bli veckotidning, istället för att som tidigare komma ut varannan vecka. Men nu tar det alltså slut.

– Det känns naturligtvis jättetråkigt att behöva avveckla S. Framför allt som vi såg fram emot ett gyllene år med allt som händer i kungahusen. Vi är ändå nöjda med att under ett år ha ökat upplagan och åstadkomma en tidning som fått en egen stil och en entusiastisk läsekrets som ger oss mycket positiv feedback, säger Petra Lindell, chefredaktör tidningen S.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.