Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tidningen S lanserar megakampanj

Publicerad: 24 mars 2011, 09:51

Imorgon drar kändistidningen S igång sin megakampanj. Kampanjen innefattar bland annat tv-reklam, helsidor i print, skyltar i tunnelbanan, en specialutvecklad skvallerapp, webbannonser och butiksställ. – Vår målsättning är att folk ska våga läsa S på tunnelbanan utan att tycka att det är skämmigt och konstigt, säger Agneta Ljungman, marknadschef, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Tidningen S

Foto: Anders Lindén.

Annonseringens budskap är ”Har du slut på samtalsämnen? Köp nya kändistidningen S” och har som syfte att locka läsare i nya målgrupper.

– Vi tycker att vi har en stark och annorlunda produkt i ett annars överetablerat segment, säger Agneta Ljungman, marknadschef på tidningen S, till Resume.se.

Och fortsätter:

– Alla är intresserade av snackisar och en värld som man inte själv kanske är delaktig i, att drömma sig bort och fantisera om något annat. Vi vill nå ut till dem som kanske inte köper tidningen men som ändå är intresserade av att läsa skvaller och snackisar. Vår målsättning är att folk ska våga läsa S på tunnelbanan utan att tycka att det är skämmigt och konstigt.

Storsatsningen gäller bland annat tv-reklam i TV4, helsidor i print, skyltar i tunnelbanan, en specialutvecklad applikation, webbannonser, 3000 köpta butiksställ i butiker runt om i Sverige, banderoller och event.

– Jag är stolt över att vi faktiskt är snällare än andra skvallertidningar, man kan säga att vi är en blandning mellan Svensk Damtidning och Veckans Affärer och vi behöver nå ut med det. Vi gör kampanjen för att lyfta fram oss.

Bakom kampanjen står reklambyrån Olsson & Bang.

S nya reklamfilm:

Arbetsgrupp

Reklambyrå: Olsson & Bang, Projektledare Erik Hofman-Bang, Art director Erik Olsson.
Filmproduktion: New New, Carl-Axel Wahlström, Mattias Manitski.
Utveckling av iPhone-applikation: Dareville, Kris Range, Karl Peterz.
Bannerproduktion: Bannerboy.
Marknadsavdelning tidningen-S: Agneta Ljungman, Kerstin Broström, Alexandra Bonnier.
Stylist: Maria Wahlström.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Tidningen S

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.