Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tidningen Vår bostad splittras

Publicerad: 8 november 2007, 11:46

Hyrestgästföreningens och HSB:s tidning Vår bostad upphör som gemensam tidning nästa år.- Det råder en stor samstämmighet att det är rätt väg att gå, säger Peder Palmstierna, presschef på Hyresgästföreningens riksförbund.


Resumé har tidigare rapporterat att en splittring har varit på gång. Nu bekräftas uppgifterna i en konsultrapport som beställts av tidningens egen styrelse. Flera ledande företrädare i de både organisationerna vill ha en egen medlemstidning.

- Dagens system är också svårt att försvara rent ekonomiskt. Det visar vår utredning, säger Peder Palmstierna.

Hyresgästföreningen anser inte att dess informationsspridning är kostnadseffektiv. Förutom Vår bostad har föreningen också ett medlemsblad och en hemsida.

- Vi har två parallella system för medlemmarnas information.

Dessutom har flera HSB-föreningar sagt upp prenumerationen på Vår bostad, vilket gör tidningen dyrare för Hyresgästföreningen. Utredningen visar också att de båda organsationerna utvecklats i olika riktningar.

Vår bostad grundades 1924 och har ofta kallats för Sveriges största tidskrift, även om den i dag passerats av Vi i Villa. Men Vår bostad har hela 1 224 000 läsare enligt Orvesto konsument 04. Omsättning ligger kring 62 miljoner kronor.

Vad som händer med tidningen är nu en öppen fråga. Beslut fattas av respektive förbundsstämma i maj och juni.

Karin Olsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.