Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tidningen Vertikal läggs ner

Publicerad: 9 september 2008, 14:36

Tidningen Vertikal har kommit med sitt sista nummer.
– Vi hade hoppats mycket på tidningen, men annonsintäkterna blev för små, konstaterar Robert Swartling, som givit ut tidningen.


Det var i maj ifjol som tidningen presenterades. Actionsporttidningen Transition skulle få ett syskon riktad till den lite mer extrema skidåkaren. Bakom tidningen låg Swartling & Wranding Media.

Affärsmodellen var den samma som för Transition. Den största delen av upplagan ges bort till butiker som säljer utrustning. Butikerna väljer sedan om de vill ge bort tidningen till kunder eller sälja den. Tidningen har sedan sålts även som lösnummer av Interpress och gått att prenumerera på.
– Intresset hos läsarna har det inte varit något fel på. Vi har fått bra respons och haft en upplaga som är ungefär lika stor som Åka Skidor. Men när det gäller annonser är det en trängd bransch och då väljer de flesta marknadsledaren.

För en tid sedan hoppade också chefredaktören Alvaro Susena av för att jobba på LTS Kommunikation i Göteborg.
– Vi stod då inför ett läge att rekrytera en ny chefredaktör och då väljer vi att lägga ner. Det kanske hade gått att bara ge ut den under vintern. Vi får se det här som en kul resa även om resultatet på sista raden inte blev så kul.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.