Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tidningen Vi värvar publisher från Aftonbladet

Publicerad: 8 december 2010, 07:21

Aftonbladets featurechef Sofia Wadensjö Karén blir ny chefredaktör för tidningen Vi och vd för AB Tidningen Vi. – Det känns jätteroligt, det här är ett otroligt spännande jobb, säger Sofia Wadensjö Karén.


Ämnen i artikeln:

Tidningen ViAftonbladet

Sofia Wadensjö Karén är ny publisher för tidningen Vi. Foto: Pressbild.

Sofia Wadensjö Karén efterträder Annelie Rogeman som nyligen slutade som chefredaktör och vd. Under hennes tid har Vi växt ut till något av ett mediehus. Vid sidan av tidningen Vi finns Vi Läser, nya Vi Biografi och under året har man också startat kundtidningsverksamhet och gör bland annat KFs Mersmak.

Sofia Wadensjö Karén tillträder den 15 mars.
– Vi är i dag en fantastiskt bra tidning, en av de allra bästa. Men hur bra den än är finns det naturligtvis saker att utveckla, fast vad kan jag inte säga något om i dag.

Ska AB Tidningen Vi växa med fler titlar?
– Det är klart jag vill utveckla verksamheten, men hur är omöjligt att säga i dag.

Vad tar du med dig från Aftonbladet?
– Jag har varit på Aftonbladet i snart åtta år, och lärt mig oerhört mycket. Det finns så mycket professionalitet här. Bland annat kring hur man driver affärer runt den goda journalistiken.

Hur länge har du själv varit Vi-läsare?

– Mer regelbundet har jag läst den i 4-5 år.

När fick du frågan om nya jobbet?
– Det var ett tag sedan. Första frågan kom nog i augusti.

Höjdpunkter från jobbet på Aftonbladet?
– Mycket. Bland annat att ha varit med om att starta Härligt hemma och fler nischade magasin. Och att vi startade vår första prenumererade tidning, Levande historia.

Sofia Wadensjö Karén är gift med Fredric Karén som basar för SvD.se och har två barn. Hon är litteraturvetare i grunden och har ett passionerat intresse för litteratur i allmänhet och Selma Lagerlöf i synnerhet. Åtta år som guide på Mårbacka i Värmland har satt sina spår.

– Vi är mycket nöjda och glada med att ha rekryterat en så erfaren och kompentent person till vd-posten på Tidningen Vi i en tid då konkurrensen om läsarna hårdnar allt mer. Jag är övertygad om att Sofia är rätt person att anta de framtida utmaningarna tidningen står inför, säger Lars Idermark, vd och koncernchef för KF, som äger Tidningen Vi.

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Tidningen ViAftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.