Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Timbro gör julkalender med Flyt

Publicerad: 30 november 2009, 14:43

Timbro tar nu till ett traditionellt julknep för att lansera en av sina böcker. Boken "Flyt", skriven av Theodor Paues och Fabian Wallen, som kom tidigare i höst, har från och med i dag en julkalender.


Boken Flyt handlar om de förbättringar som de två författarna menar har skett i Sverige sedan 70-talet. De båda är födda 1974, och jämför i boken hur Sverige såg ut då jämfört med i dag. Och nu lyfts förbättringarna fram även i en julkalender:

– Det blir små enminutersepisoder som berättar om vilka förändringar som skett, säger Theodor Paues, som i vanliga fall är pr-konsult på Cohn & Wolfe. Han utsågs av Resumé till Årets lobbyist 2003 för sitt arbete med Svenskt Näringslivs kampanj för arbetskraftsinvandring.

Theodor Paues agerar själv lucköppnare i- för 70-talet - tidstypisk klädsel.

– Det här är gjort med mycket glimten i ögat, och tycker någon det är töntigt - ja, så är det meningen. Men vi tyckte det här var ett nytt sätt att marknadsföra boken.

Boken har väckt en massa reaktioner, både från de som själva vara med på 70-talet och de som är unga i dag. Författarna själva säger att boken handlar om ett gråare, fattigare Sverige. Men också ett Sverige där det moderna livet började slå igenom.

– Året jag föddes hade vi elransonering, förbud mot uteserveringar och ”myrornas krig” var det mest sända TV-programmet. Det är nästan svårt att förstå hur gammaldags Sverige var före de senaste decenniernas globalisering, individualisering och avregleringar, säger Theodor Paues.

Och bland luckorna som kan handla om hur tvättmaskinerna brett ut sig i svenska hem och hus, hur utlandsresorna blivit allt fler eller hur vi gått från en tv-kväll med (knappt) två kanal till dagens massiva tv-utbud så är spänningen naturligtvis olidlig över vad som döljer sig bakom lucka 24.

– Det är naturligtvis hemligt. Men jag kan säga så mycket att den är ganska annorlunda gentemot de tidigare, säger Theodor Paues.

Julkalendern med nedslag i sjuttiotalet kan upplevas på Timbros webb eller Flyts bokblogg: www.bokenflyt.se.

Janne Sundling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.