Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tingsrätten friade Se & Hör

Publicerad: 20 oktober 2008, 13:32

Tidningen Se & Hör publicerade en artikel där artisten Don Bennechi beskrevs som ökänd. En jury gick på hans linje och ansåg att det handlade om förtal. Nu friar tingsrätten tidningen.


Tua Lundströ. Foto:  Jan Düsing/Expressen

Löpsedel som tingsrätten i Helsingborg nu prövat löd ”Tilde de Paula tillsammans med ökänd artist”. Enligt Don Bennechi, vars riktiga namn är Dan Benchetrit, var ordet ökänd nedsättande.

En oenig jury valde att gå på Bennechis linje. Juryns prövning gällde om benämningen av Bennechi som ökänd i Se & Hör nr 12 2007 var brottslig såsom grovt förtal och förtal. Det ansåg juryn, men juryn var inte enig.

I fredags föll domen i tingsrätten i Helsingborg. Det blev en vinst för tidningen och chefredaktören Tua Lundström.
– Jag har egentligen inga kommentarer mer än att det är skönt att tvisten om det lilla adjektivet är över, säger Tua Lundström.

Åtalet ogillades och därmed även Bennechis skadeståndskrav på 50 000 kronor samt en tydlig rättelse i tidningen. Don Bennechi ska nu ersätta Svenska Aller för dess rättegångskostnader på 8 000 kronor.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.