Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tisdagens hetaste snackisar i Almedalen

Publicerad: 3 juli 2018, 16:25

Hela fyra procent av alla inlägg som postats i sociala medier från Almedalen handlar om Nordiska motståndsrörelses närvaro på politikveckan.


Ämnen i artikeln:

SpringtimeNotifiedAlmedalen 2018

Det har hittills i Almedalen inte varit något som direkt har stuckit ut och de mest engagerade posterna under måndagen och tisdagen hade betydligt lägre engagemang än föregående dag. Fler unga toppar även fortfarande listan över de mest använda hashtagsen och det är även mycket fokus på migrations- och säkerhetspolitik.

Det är fortsatt mycket kritik mot NMR:s närvaro, något de vanligaste använda negativt laddade orden "hat" och "sjukt" vittnar om, men det är även mycket kritik mot polisen för att de gett NMR ytterligare demonstrationstillstånd. Hela 4% av alla inlägg om almedalen innehåller antingen NMR eller nordiska motståndsrörelsen. Värt att nämna här är att 95% av dessa inlägg innehåller kritik mot deras närvaro i Almedalen.

– Det är uppseendeväckande att hela 4% av alla inlägg om Almedalen nämner NMR och deras medverkan och även om det framförallt är kritik mot deras närvaro så tar det ändå energi från övrigt engagemang, Adam Hjort, Sparkle.

Dagens mest retweetade i Almedalen handlar om att Jonas Sjöstedts nämnt ordet gratis tre gånger i hans tal, den i Almedalen flitigt använda moderatorn Staffan Dopping ställde en fråga om varför LO hoppade av en panel och Annie Lööf om att det är en skam att NRM:s närvaro i Almedalen skrämmer andra till tystnad och syftar på att RFSL Ungdom ställt in sina aktiviteter i Almedalen.

Folk har på allvar börjat gå på seminarium (ordet är det vanligaste substantivet i bevakningen) och ordet "intressant" är mest använt (hela 240 gånger senaste dygnet, tätt följt av "spännande" som använts 187 gånger).

– Det verkar vara många intressanta och spännande seminarier i Almedalen i år. Eller så är det ett tecken på en annan trend. Vi har de senaste åren sett en minskad digital aktivitet och då blir inläggen mer sammanfattande, och kanske även mer intetsägande, säger Karin Bäcklund, digital strateg på Springtime.

Ser man till de mest populära Instagraminläggen hittar vi måndagens parti Vänsterpartiet i topp. Almedalskändisen Karin Adelskölds medverkan i TV4:s nyhetsmorgon väckte också mycket engagemang precis som nätverket Inte min horas bild från ett seminarium där de medverkar.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.