Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tog Porsche som tjänstebil

Publicerad: 7 januari 2010, 16:10

Nye vd:n för krisdrabbade Lowe Brindfors, Bjarte Eide, valde lyxbilen Porsche Cayenne som tjänstebil. Enligt Porsche Center i Karlstad kostar en sådan 600 000-1,5 miljoner kronor, beroende på val av motor och utrustning.


Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsPorscheBjarte Eide

En Porsche Cayenne kostar mellan 600 000 och 1,5 miljoner kronor. Foto: Porsche.

Bjarte Eide behöver en stor bil.

I slutet av förra året stod det klart att Lowe Brindfors gör sig av med 25 anställda. Detta som en direkt effekt av att General Motors, GM, beslutat att lägga ned Saab, vilket är en av byråns största kunder.

Med tanke på att ni har och länge haft Saab som storkund. Vore det då inte mer lämpligt att du skaffade Saab som tjänstebil och vad tror du att det ger för signaler att vd gör ett sådant val?
”Jag har tidigare haft Saab men i samband med att vi fick barn så ville vi ha en större bil. Vår intention var att köpa den nya Saab 9-5 Combi vid lanseringen nästa år. Fram till dess valde vi att köpa en Cayenne SUV”, meddelar Bjarte Edie i ett skriftligt svar.

Relativt nyligen valde ni att 25 personer skulle få lämna företaget. Vad tror du att det ger för signaler till era anställda att du skaffar en Porsche som tjänstebil när ni befinner er i ekonomiskt trångmål? Det vill säga även om du valde Porschen innan GM:s besked kring Saab kom är det ju inte direkt någon överraskning att Saab läggs ned.
”Jag står själv för mellanskillnaden av en tjänstebil (vilket står i mitt kontrakt) och kostnaden för den bil jag nu kör.”

På frågan om det är klart med hur många som de-facto lämnar byrån, vilka dessa är och exakt när dessa lämnar byrån svarar Bjarte Edie följande:
”Det var 25 medarbetare som före jul fick erbjudande om att sluta. Men med hänsyn till individerna kommer vi inte att delge några namn till media. De medarbetare som blivit påverkade av vår omorganisation kommer att vara tillgängliga för byrån under januari månad.”

I ett pressmeddelande per den 21 december meddelade Lowe Brindfors följande:
”Vi har varit tvungna att fatta beslut om att inför 2010 reducera vår samlade bemanning på byrån med ca 25 personer av vår totala medarbetarstyrka om 130 personer. Att behöva ge besked av det här slaget dagarna före jul känns svårt men affärsmässigt nödvändigt.”

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.