Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Toppchef lämnar GroupM

Publicerad: 19 mars 2019, 14:48

Simone Westerberg Skoog.

Foto: Andreas Elgstrand

GroupM:s operativa chef Simone Westerberg Skoog lämnar mediebyrånätverket på grund av en förändring av COO-rollen.


Ämnen i artikeln:

Martin HugossonGroupM

Simone Westerberg Skoog har varit operativ chef på GroupM sedan början av 2017 och drev dessförinnan mediebyrånätverkets digitala erbjudande.

Nu lämnar hon GroupM, efter att COO-rollen genomgått en förändring. Det bekräftas av GroupM Sveriges vd Martin Hugosson.

– Hon kommer lämna om ungefär två veckor, och vi håller på med en överlämning just nu. Sedan Simone började på GroupM har hennes roll förändrats totalt och blivit någonting helt annat än vad hon en gång tackade ja till. Då måste man ibland stanna upp och fundera på om det är så man vill ha det. Vi har haft en dialog kring det här under en tid och kommit fram till att det här blir den bästa lösningen, säger han till Resumé.

Kommer hon ersättas?
– Hon kommer ersättas, men i samband med det kommer vi att se över hur den nya COO-rollen ska utformas. Jag är ju relativt ny i min roll och ser att jag kan bidra på så vis att COO-rollen kan krympa något framöver.

Enligt uppgifter till Resumé är det fler personer i chefsställning som kommer lämna?
– Vi har ungefär 55 personer inom GroupM som har personalansvar och olika chefspositioner, och det stämmer att några av dem kommer sluta framöver. Det handlar om att de har hittat nya spännande utmaningar i livet. Men det är två, tre personer av 55 stycken, så det är inte någonting konstigt.

Resumé har sökt Simone Westerberg Skoog.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

Martin HugossonGroupM

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.