Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tove Blomgren: ”Kanske handlar nästa års sommarenkät om klimatkrisen”

Publicerad: 27 juli 2021, 07:49

Tove Blomgren är creative director på Sally with EY Doberman. En kall GT före middagen är sommar – samtidigt som hon funderar över klimatförändringarna, och tycker det är vansinne att lämna Sverige.


Ämnen i artikeln:

Doberman

Favoritplats på sommaren:

– Sverige. Det är vansinne att lämna Sverige på sommaren. Vi försöker hinna med Bolmen i Småland, Vätö utanför Norrtälje, Varaslätten, och östra och västra skärgården.

Vilken bok ska du läsa i sommar?

– MaddAddam, sista boken i Margret Atwoods dystopiska sci-fi-triologi. Jag har tydligen inte hunnit tröttna på dödliga pandemier och utbredd ekologisk kollaps.

Vilka poddar lyssnar du på i solen?

– Poddar är bland det bästa internet förde med sig, jag lyssnar säkert ett par timmar om dagen. Jag blir extra glad när det kommer nytt avsnitt av Heavyweight (för berättelserna), Lovett or leave it och Election Profit Makers (för amerikansk politik) och Race Chaser with Alaska & Willam (för reality-tv och dragkultur).

Bästa badet/stranden:

– Hisnande djupa kalkbrott med höga klippor att hoppa från. Om du råkar vara i Skåne, besök Dalby Stenbrott.

Bästa glassen:

– Glass är tyvärr inte min grej. 

Optimala sommardagen:

– Mer bad än stad och mer humlor än mygg.

Bästa drinken:

– En kall GT före maten känns väldigt mycket sommar.

Sommarens låt: 

– Vi kör nästan bara vår gamla Audi på semestern och just nu är cd-växlaren inställd på 90-talsmetal. ”SANDER!” hojtar tvååringen när Thunderstruck med AC/DC drar i gång. En bra låt för småländska landsvägar.

Bästa sommarmaten:

– Min svärmor har en mästerlig trädgård där vi hänger i flera veckor varje sommar, så jag säger mat man kan laga från hennes land; Ängamatssopppa, vegetarisk sallad Niçoise, eller kokta rödbetor med smör.

Sommaroutfit:

– Keps! Jag har undvikit huvudbonader hela mitt liv efter en traumatisk stundentmösse-provning (hade lika stort huvud som killarna i klassen) men värmen fick mig till slut att omvärdera. Älskar keps. Kommer aldrig vara utan keps igen.

Insikt som brukar nå dig på sommaren:

– De senaste somrarna har det blivit uppenbart att klimatkrisen inte längre är något avlägset hot, utan väldigt verklig och väldigt akut. Samtidigt som utsläppen rusar mot nya rekordnivåer. Så den svindlande, nästan ogreppbara, insikten är att denna varma värld samtidigt är den svalaste våra barn någonsin får uppleva. Och nästa tanke: Hur är detta inte är det enda vi pratar om? Varför är vår bransch inte helt upptagen av att hitta radikalt kreativa lösningar på den här existentiella utmaningen?

– Kanske handlar nästa års sommarenkät om det.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

Doberman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.