Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Toyotas marknadsdirektör avgår i protest

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Anders Hellborg, marknadsdirektör på svensk Toyota, lämnar sin post med omedelbar verkan. Bakom avhoppet ligger en oenighet om Toyotas organisation.


- Jag och vd hade olika syn på våra mål. Vd har givetvis tolkningsföreträde och därför slutar jag, säger Anders Hellborg.Det som fick Anders Hellborg att lämna sitt jobb var synen på hur Toyota skulle vara organiserat.- Jag har drivit en omorganisation och skulle precis implementera den då de drog i bromsen. Det känns som de ryckt undan mattan under mina fötter.

Det låter som du är besviken?- Ja. Det känns som om man spelat en femsettare och har matchboll. Då kommer det in en hund och snor bollen.Vad gick omorganisationen ut på?- Vi skulle gå mot ett tydligare affärsansvar och många gränser som skulle öppnas upp. Det fanns folk som kände sig hotade av det här.

Har du något nytt jobb?- Nej. Jag är öppen för alla förslag.Anders Hellborg har varit Toyotas marknadsdirektör i tre och ett halvt år. Innan det jobbade han som strateg på mediebyrån Gester & Co.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.