Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Trakasserier mot chefredaktör polisanmäls

Publicerad: 29 april 2010, 14:11

Svenska Turistföreningen, STF, hävdar att Anders Tapper, chefredaktör för organisationens tidning Turist, utsatts för trakasserier en längre tid. Nu ska föreningen polisanmäla händelsen.


Ämnen i artikeln:

Turist

Tidningen Turist.

En längre tid har tidningen Turists chefredaktör Anders Tapper utsatts för olika anklagelser. Efter ett tips till Resumé med flera grova anklagelser mot honom och STF blev måttet rågat:
– Initialt valde vi att inte polisanmäla trakasserierna, men vi känner vi att det här var droppen som fick bägaren att rinna över. Så nu polisanmäler vi ärendet, säger Birgitta Bergman, personalchef på STF.

Hon menar att hon inte har fått några som helst indikationer på att Turists chefredaktör skulle uppträtt olämpligt, utan att det hela känns ytterst obehagligt:
– Det blir extra otrevligt eftersom man även har involverat hans barn och fru. Jag vill poängtera att vi känner största förtroende för chefredaktören som yrkesutövare och arbetskamrat.

Turist redaktion består av tre medarbetare, men under perioder har man haft inne tillfällig personal:
– Sista två åren har vi haft ett par tillfälliga medarbetare inne på redaktionen. Att det har blivit rotation bland medarbetarna är inte chefredaktörens fel, utan företagets. Detta eftersom vi har velat avvakta med att plocka in en fast medarbetare, säger Birgitta Bergman.

Även fd kommunikationschefen, Sylvia Nylin, menar att det hela rör sig om rent förtal:
– Jag var hans chef i tre år och att jag valde att lämna har inget med Turists chefredaktör Anders Tapper att göra, utan för att jag inte kom överens med vd Yvonne Arentoft om hur marknads- och kommunikationsarbetet skulle bedrivas.

Anders Tapper försöker ändå ta det hela med lugn:
– Förr eller senare råkar man som journalist ut för förföljelser. Det är tydligt att man är ute efter att skada mig som person och STF som organisation. Även andra medarbetare har trakasserats.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Turist

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.