Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tre Vänner växer med fem kända regissörer

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Produktionsbolaget Tre Vänner är främst kända för sina tv-produktioner som Svensson, Svensson och Cleo och reklamfilmer för ICA. Nu gör man en storsatsning på reklamfilm med fem nya kända regissörer.


De fem nyrekryterade regissörerna är Calle Åstrand och Johan Rheborg från nedlagda Epa International, Musse Hasselvall och Molly Hartleb från nedlagda Harry Douglas och Johan Tappert från Atmosfär.Tillsammans med guldäggsbelönade Walter Söderlund, som hittills varit den enda reklamfilmsregissören på Tre Vänner med King/Ica som stor uppdragsgivare, kommer nu bolaget att ha sex tunga regissörer "i sitt stall".Reklamfilmsdelen på Tre Vänner sköts sedan i maj av bolagets vice vd Lasse Pettersson, tidigare vd och grundare av Pettersson Åkerlund.- Vi är jätteglada att vi har fått in Lasse och det är kul att vi nu satsar ordentligt på reklamfilm. Visst har vi gjort en del reklamfilm tidigare, men nu tar vi ett rejält kliv framåt med fem nya duktiga regissörer, säger Johan Kindblom, manusförfattare och en av de tre vännerna på bolaget, tillsammans med Tomas Tivemark och Michael Hjort.- Vi är extra glada att vi fått in just de regissörer vi velat ha och som är rätt för bolaget. Vi gör ju reklamfilm på samma sätt som vi gör större tv-produktioner. Vi håller på mycket med casting, skriver om manus och repeterar mycket och därför är det extra viktigt att våra regissörer gillar att arbeta så, förklarar Johan Kindblom.

Pia Grahn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.