Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Trio leder Sydsvenskan

Publicerad: 28 augusti 2008, 09:59

Som Resume.se avslöjade i tisdags blir Daniel Sandström ny chefredaktör på Sydsvenskan. Vid sin sida får han Anders Olofsson idag chef för digitala medier.


Daniel Sandström. Foto: Cecilia Nebel.

I tisdags avslöjade Resume.se att kulturchefen Daniel Sandström blir ny chefredaktör på Sydsvenskan. Igår stod det klart att Jonas Gruvö, tf chefredaktör går vidare till en tjänst som utvecklingschef.

Idag utsåg Sydsvenskans styrelse formellt Daniel Sandström till chefredaktör från och med första september.
– Jag kan inte tänka mig en mer spännande utmaning. Sydsvenskan är den tidning som jag vuxit upp med, och jag känner mig både stolt och glad över att få leda en så begåvad och professionell redaktion. Mediebranschen står inför stora utmaningar och min uppgift blir att utveckla Sydsvenskan så att vi kan möta framtiden som en modern kvalitetstidning, säger han i en kommentar.

Han kommer att leda tidningen tillsammans med Anders Olofsson, som idag är ansvarig för nya medier på tidningen. Även en redaktionschef ska knytas till ledningen, men den personen har inte utsetts i dagsläget.

Tidningen ska nu också jaga upp en ny kulturchef efter Daniel Sandström.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.