Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Trond är desperat efter sitt yrkesmässiga haveri"

Publicerad: 10 november 2008, 14:26

TV4-profilen Lennart Ekdal går till motangrepp mot Trond Sefastsson som i rätten visade fram tv-stjärnornas lönsamma extraknäck: – Det är en felaktig, irrelevant och rentav korkad parallell, säger Ekdal. Dessutom är uppgifterna om mig felaktiga.


Lennart Ekdal är programledare för Kvällsöppet i TV4. Foto: Linus Hallsénius/TV4

Trond Sefastsson visade i sin plädering i tingsrätten, där han åtalats för grovt mutbrott och bokföringsbrott, på det omfattande extraknäckandet på TV4. Ett av hans exempel var Lennart Ekdal, som reagerar på beskrivningen:
– Trond är desperat efter sitt yrkesmässiga haveri. Det är lätt att förstå. Därför försöker han i sin slutplädering framställa sitt eget dubbelspel som högst naturligt och ”TV 4-mässigt.”

– Alla som är någorlunda insatta i Tronds affärer förstår att parallellen är huvudlös. Den som tar emot flera hundra tusen kronor kontant i en plastpåse får liksom lite problem med argumentationen.

Lennart Ekdal tycker också att Trond Sefastsson gjort en dålig research:
– När det gäller mina egna roller lyckas Trond dessutom leverera ungefär ett sakfel per mening, vilket torde vara svårslaget. Mitt bolag omsätter inte ”många miljoner” utanför fyran. Mitt bolag omsätter en miljon. Jag tar inte 50 000 – 75 000 per uppdrag. Runt hälften av detta ligger närmare sanningen.

– Jag annonserar aldrig ut mig som ”TV 4-anställd” i några inbjudningar. Däremot kan det stå TV 4-profil, programledare TV 4 eller liknande. Trond har egentligen bara rätt på en punkt: Ett av skälen att lämna en fast anställning kan vara just att man kan arbeta med flera saker, ha flera arbetsgivare.

– Trond hävdar också att TV 4:s uttalade affärsidé skulle vara att personer som jag själv via andra uppdrag sprider glans över kanalen. Det är nog en smula överdrivet. Men det är klart att TV 4-medarbetare som uppträder trovärdigt och kompetent i andra sammanhang också gagnar kanalen. Och omvänt skadas kanalen av profiler som gör bort sig. Svårare än så är det inte.

Lennart Ekdal Media AB omsatte 2007 drygt två miljoner, ungefär hälften härrör från TV4-uppdraget. Företaget har en ansamlad vinst på 3,5 miljoner, 4,6 miljoner i kortfristiga placeringar och nära en miljon i periodiseringsfonder.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.