Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Trots det fantastiska vädret lockade vi många tittare"

Publicerad: 26 april 2011, 09:12

Under påskhelgen hade två stora TV4-produktioner premiär – "Herr och fru" och "Fyra bröllop". – Vi är supernöjda med tittarsiffrorna, trots det fantastiska vädret och ledigheten lockade vi många, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Anders KraftAgneta SjödinFredrik ArefalkGry Forssell

Anders Kraft och Agneta Sjödin. Foto: TV4.

"Herr och Fru", som leds av Agneta Sjödin och Anders Kraft, hade premiär klockan 20.00 på Skärtorsdagen och sågs av 985 000 personer enligt preliminära MMS-siffror.

Programmet hade 9 procent i rating och 33,1 procent i andel i målgruppen 12-59.

– Programmet fick en superstark start, trots det fantastiska vädret och ledigheten. Vi är verkligen supernöjda. Vi vinner den här kvällen med besked och en miljonpublik var vad vi hade hoppats på, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4, till Resume.se.

"Fyra Bröllop" hade premiär i söndags klockan 19.25 och sågs av 470 000 personer. Programmet hade en rating på 4,6 procent. Andelen var 18,7 procent i målgruppen 12-59. Berättarrösten i programmet tillhör Gry Forssell.

– Fyra bröllop får en klart godkänd start. Det är en ny titel och det tar tid att etablera sig. Men siffrorna är ungefär som de vi hade räknat på och om de ligger på den här nivån varje vecka så är jag nöjd, säger Fredrik Arefalk.

Malin Carlehäll

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News