Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Trumps stora reklamattack: Clinton demoniserar arbetare

Publicerad: 13 september 2016, 05:26

Foto: Creative Commons

Trumps nya reklamfilm fångar upp Clinton-uttalande, Twitters nya teckengräns införs 19 september och Katrin Zytomierska arg på Hänt Extra. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Trumps nya reklamattack: Clinton demoniserar arbetare
Förra veckan hamnade demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton i blåsväder när hon på en insamlingstillställning sade att hälften av Donald Trumps supportrar var rasister, homofober och xenofober. Clinton bad i lördags om ursäkt för uttalandet och sade att hon hade varit starkt generaliserande. Men republikanernas presidentkandidat Donald Trump vilar inte på lagrarna. Nu pumpas det ut en tv-reklam, med titeln 'Deplorable', i vilken kameran sveper över mötesdeltagare på Trumps valmöten, samtidigt som Clintons uttalande spelas upp, i de fyra omstridda delstaterna Florida, North Carolina, Ohio och Pennsylvania. I reklamen frågar en röst 'Vet du vad som är beklagligt?' och fortsätter sedan: 'Att Hillary Clinton illvilligt demoniserar hårt arbetande människor som du'. Enligt USA Today har trumps kampanj köpt reklamtid för 2 miljoner dollar.

Twitters nya teckengräns införs 19 september
En tweet får vara 140 tecken. Åtminstone fram till 19 september. Då ändrar nämligen Twitter sina regler. Bifogad media som bilder, och videoklipp, kommer därefter inte längre minska antalet tecken. Det skriver The Verge.

Ica svarar på kritiken om ojämn könsfördelning
En mätning från GenderTimer i somras visade att Ica-såpan ditintills hade haft tre gånger fler manliga karaktärer än kvinnliga. Nu svarar Ica i reklamen från vecka 37 på kritiken, när Ica-Stig presenterar en jämställdhetsplan.

Katrin Zytomierska ilsken på Hänt Extra
Bloggerskan och affärskvinnan Katrin Zytomierska går hårt åt Hänt Extra i ett inlägg på sin blogg. I en artikel har tidningen en rubrik med artikeln "Zytomierska blir mamma igen!". Artikeln baseras på att någon har sett Zytomierska på Mödravårdscentralen, som även är en Barnavårdscentral. "Varför frågar ingen mig om jag är gravid på HäntXtra? Vad är det som gör att man inte kan vänta tills jag själv vill berätta om min eventuella graviditet? Jag kan inte alls förstå det", skriver Zytomierska.

Fox Networks annonschef lämnar efter 21 år
Toby Byrne, som har varit på Fox Networks lämnar företaget, skriver Adweek. Han är den tredje annonschefen som lämnar den senaste veckan. Fox ska omedelbart börja leta efter en ersättare. Fox dominerade bland amerikanska nätverk i åldrarna 18-49 under 2011-2012 tack vare American Idol, men har därefter fallit ned till en fjärdeplats, enligt Adweek.

Facebook backar om ikonisk bild
Norska Aftenpostens chefredaktör Egil Hansen gick förra veckan till hård attack mot Mark Zuckerberg för att dennes sociala nätverk hade tagit bort en bild på flickan Kim Phuc tagen under Vietnamkriget, som Aftenposten hade publicerat. I det öppna brevet anklagade Hansen Zuckerberg för bland annat censur. Nu har Facebook backat. Bilden kommer att återpubliceras där den har tagits bort, säger Facebook i ett uttalande.

Han blir Hugo Rask
26 januari 2017 har Egenmäktigt förfarande premiär på Scalateatern. Lena Anderssons hyllade roman som pjäsen bygger på handlar om journalisten Ester Nilssons förälskelse i den egenkäre konstnären Hugo Rask. Nu är det klart att Kristen Henriksson ska spela Hugo Rask, det skriver Nöjesbladet. Jessica Liedberg spelar Ester Nilsson.

Björn Wallenberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.