Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TT Spektra anklagas för att dumpa priser

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Nyhetsbyrån PM anklagar TT Spektra för att dumpa priserna. Därför överväger PM att anmäla Spektra till konkurrensverket.


Det är tidningen Journalisten som rapporterar om bråket mellan de båda nyhetsbyråerna. TT Spektra bildades när TT köpte Avisa för tre år sedan. Spektra har riktat in sig på nöjes- och featurematerial. Sedan två år tillbaka är Nyhetsbyrån PM med och slåss om samma marknad.Nu anklagar Nyhetsbyrån  PM:s vd och chefredaktör, Peter Wirhed, TT Spektra för att utnyttja sin dominerande ställning på marknaden för att dumpa priserna och därigenom dra undan mattan under fötterna för konkurrenten.- Jag skulle gärna se en neutral prövning av TT och TT Spektras roll på denna marknad, om det finns regler och bestämmelser som de inte förstått att man ska följa, säger Wirhed till Journalisten.TT Spektras vd och chefredaktör Göran Westin avfärdar anklagelserna om prisdumpning, men han medger att det förekommer en viss mängdrabatt till dem som köper många av TT Spektras tjänster.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.