Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TTG i Sverige till salu

Publicerad: 24 september 2008, 18:25

Nyligen blev det klart att TTG:s vd Kerstin Neld slutar för att bli vd på Sveriges Tidskrifter. Nu står det klart att ägarna snarare letar efter en ny ägare än en ny vd för den svenska verksamheten.


TTG:s svenska tidningar är till salu.

TTG har lyckats etablera sig med en handfull tidskrifter på den svenska marknaden. Men de stora vinsterna har uteblivit. Enligt uppgifter till Resume.se försöker nu de holländska ägarna sälja den svenska verksamheten.

Motorn i förlaget är båttidningarna, som både har affärsutvecklats skickligt och tjänar bra med pengar. Golf Digest har alltid haft det svårt att hävda sig mot Golfförbundets medlemstidning svensk Golf. Just nu faller också antalet aktiva golfspelare snabbt i Sverige.

Inredningstidningen Residence har tagit en position på marknaden men drar in relativt lite pengar. Den största tidningen är Cosmopolitan, men den ges ut på licens och ägs dessutom bara till hälften av TTG så det är många som ska dela på intäkterna.

Enligt uppgifter till Resume.se har flera av de stora förlagen tittat på TTG. Bonnier Tidskrifter ska ha dragit sig ur affären efter att fått nobben när de bjöd runt 80 miljoner kronor.

Allers Förlag har på senaste tiden köpt både Hachette och hälften av Frida Förlag. Just nu möter förlaget hård kritik intern kritik efter att det blev känt att det svenska tryckeriet ska läggas ner. Frågan är om de mäktar med en affär till nu i höst.

Den troligaste kandidaten bland köparna är därmed Forma. Förlaget har länge flaggat för att de är sugna på förvärv, men på tidskriftsområdet har de hittills legat lågt.

TTG:s vd Kerstin Neld svarar i ett mejl att hon inte har några kommentarer till Resume.ses uppgifter.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.