Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TU: "De skapar en fest av konflikten"

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Tidningsutgivarna rasar mot Journalistförbundets strejkvarsel mitt under medlingen.- Det verkar nästan som de skapar en fest av konflikten, säger TU:s förhandlare Bertil Dejke.


Bertil Dejke har precis kommit ur förhandlingar med medlarna när han får reda på att Journalistförbundet lagt ett nytt varsel, den här gången om strejk på flera tidningar.Han anser det mycket märkligt att trappa upp konflikten samtidigt som medlingen dragit igång på allvar.- Det är bedrövligt. Vi är helt inriktade på att jobba fram ett avtal, säger han.TU har inte hunnit fundera på om de ska svara på det nya varslet på något sätt.- Det här är en klar störning i medlarnas arbete, säger Bertil Dejke.Journalistförbundets ordförande, Agneta Lindblom Hulthén, replikerar: - Jag är förvånad över att utgivarna är förvånade. Vi har tidigt meddelat och vi har upprepat att vi planerat för en långvarig konflikt. Vi har våra åtgärder klara för överskådlig tid framöver och vi avser att hålla på enligt planerna tills vi får ett avtal för att hålla uppe trycket i frågan.- Medlarna har inte bett oss att dra tillbaka eller avstå från ytterligare åtgärder. I så fall skulle vi självklart har övervägt en sådan vädjan eller maning, säger Lindblo, Hulthén.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.