Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tunga chefer lämnar Amelia

Publicerad: 31 maj 2010, 09:00

Amelias redaktionschef Anna Laestadius Larsson samt dess specialtidningschef Erika Scott lämnar tidningen samtidigt. Ny redaktionschef blir Desirée Wahren. Erika Scotts ersättare är inte utsedd ännu.


Ämnen i artikeln:

Amelia

Anna Laestadius Larsson, lämnar Amelia. Foto: Resumé

Redaktionschefen ska skriva en roman och specialtidningschefen går till Aftonbladet:
– De jobbade sin sista dag i fredags och vi har en planerad avskedsfest idag, måndag. Det är ingen dramatik. På Amelias redaktion är vi vana vid att man jobbar hårt några år för att sedan gå vidare, säger Amelias chefredaktör, Åsa Lundegård.

Att det inte ligger någon schism bakom bekräftas av Anna Laestadius Larsson:
– Man kommer till ett läge då man tycker att man kan det man gör och det är dags för nya utmaningar. Min nya utmaning blir att skriva en roman, säger hon.

Vad talar vi om för roman?
– Det är lite läskigt att prata om redan nu, men så mycket kan jag i alla fall säga att det rör sig om en historisk roman. Som skrivande individ har man alltid haft en dröm att skriva en roman och någon gång måste man ta tag i sina drömmar, säger Anna Laestadius Larsson.

Åsa Lundegård ser ljust på Amelias framtid trots avhoppen:
– Självklart är det kännbart när duktiga personer slutar. Men ny redaktionschef är redan på plats och vi kommer att fortsätta anlita Anna som frilans, säger Åse Lundegård.

Enligt henne går det bra för Amelia. Annonsmarknaden har vänt, lösnummerförsäljningen går bra och Hollywoodfrun Maria Montazamis blogg har cirka 100 000 besökare per vecka.

Anna Laestadius Larsson hade jobbat på Amelia i cirka 2,5 år och Erika Scott i två år.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Amelia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.