Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tur och retur med nostalgiexpressen

Publicerad: 29 februari 2012, 13:21

Klassiska bussar & spårvagnar

Ytterligare en tidskrift med temat nostalgi är en av de nominerade till Resumés pris Bästa nya tidskrift. Klassiska bussar & spårvagnar tar oss tillbaka till tiderna många vill minnas. Bengt Gustafsson, redaktör, välkomnar till en nostalgisk trivsam återresa.


Ämnen i artikeln:

Bästa nya tidskrift

Tidskriften Klassiska bussar & spårvagnar började som ett temanummer från magasinet Nostalgia Special, förlag Albinsson & Sjöberg. Numret blev så populärt att den har kommit ut i ett andra nummer och med ett tredje på väg. Klassiska bussar & spårvagnar är en av de nominerade till Resumés pris Bästa nya tidsskrift. Priset delas ut den 8 mars på Resumébaren.

Med ett tredje nummer på gång och en läsarkrets med mersmak så kan Klassiska bussar & spårvagnar blir en egen tidskrift. Resume.se har intervjuat Bengt Gustafsson, redaktör på tidningen.

Idén till buss och spårvagnstemat diskuterades fram och Bengt Gustafsson tror att det hela blev så populärt då så många kan relatera till just den nostalgiska kollektivtrafiken:

– Många tycker om att återuppliva gamla minnen. Alla har ju åkt buss, det finns många minnen, säger Bengt Gustafsson.

Marknadsföringen för Klassiska bussar & spårvagnar har, enligt Bengt Gustafsson varit ganska blygsam. Pressmeddelande har gått ut då temat bussar och spårvagnar var nytt samt en och annan annons i andra tidningar från Nostalgia Special. Magasinets läsare är nostalgifantaster, någonting som Bengt Gustafsson tror är mycket vanligt:

– Den nostalgiska trenden är väldigt stor i samhället, folk uppskattar det, säger Bengt Gustafsson.

Klassiska bussar & spårvagnar riktar sig inte till någon specifik målgrupp, det behöver heller inte finnas något teknikintresse utan Bengt menar att tidningen riktar sig till alla de som uppskattar nostalgin.

– Folk ska kunna minnas, nästan som om de befinner sig på den gamla bussen då de läser, avslutar Bengt Gustafsson till Resume.se.

Erika Siljendal

Ämnen i artikeln:

Bästa nya tidskrift

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.