Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tv-mannen begärs häktad

Publicerad: 30 september 2009, 07:34

Den 34-årige piloten, som jobbat med flera stora tv-produktioner för bland annat TV4, har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för helikopterrånet.


Ämnen i artikeln:

TV4Silverback

I morse kom beskedet att fyra män begärs häktade misstänkta för rånet i mot G4S-värdedepån i Västberga för en vecka sedan. Enligt åklagaren är tre av dem på sannolika skäl misstänkt och en är skäligen misstänkt.

34-åringen, som polisen tror har kört helikoptern, är en av de som begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för rån. Han har Leif Silbersky som advokat.

Häktningsförhandlingarna inleds klockan 13 i eftermiddag vid Södertörns tingsrätt.

Som Resume.se tidigare har berättat har 34-åringen jobbat med flera stora tv-produktioner på SVT och TV4. För TV4 har han jobbat med till exempel "Robinson", Faddergalan, Grammisgalan Robinson, Pokerfejs och "Kändisdjungeln".

Han ingick nyligeni Kändisdjungelns team på plats i Malaysia och var då kontrakterad av produktionsbolaget Silverback. Silverback hade även anlitat  G4S som stod för säkerheten kring produktionen.

För någon vecka sedan åkte 34-åringen tillbaka till Sverige.

– Han hade slutfört sin del av arbetet med Kändisdjungeln när han åkte hem, sa TV4:s projektledare Matilda Snöwall till Resume.se i måndags.

34-åringen, som tidigare dömts för ringa narkotikabrott och vapenbrott, sitter med i en rad bolagsstyrelser, bland annat för ett tv-bolag som startats av TV4:s gundare Gunnar Bergvall . Båda återfinns också i ett bolag som enligt bolagsverket bedriver reklamverksamhet.

TV4 vill inte ge några kommentarer.

Resume.se har sökt Gunnar Bergvall och Silverbacks vd Anna Bråkenhielm.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4Silverback

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.