Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV3 och TV6 fortsätter på inslaget spår

Publicerad: 10 juni 2009, 09:14

Idag presenterade TV3 och TV6 nyheterna inför våren 2008. Någon stor skillnad från hösten blir det dock inte. – Det mesta återkommer och vi fortsätter vår satsning på de fyra blocken: förkväll, tisdagen, helgsatsningen och måndagskvällen, säger programchefen Anders Knave. En ny storsatsning är den danska serien ”2900 Happiness”.


Ämnen i artikeln:

TV3TV6MTG

Bilder från dramaserien 2900 Happiness.

Enligt Knave gick de flesta av kanalernas satsningar under hösten hem hos tittarna, vilket gör att TV3 och TV6 fortsätter på inslaget spår även i vår.
– Största missen i höst var ”Allt för byn”. I övrigt har vi haft en bra säsong med vågade egenproduktioner och bra inköp och den vägen ska vi fortsätta på, säger Anders Knave.

Sjukhuset kommer tillbaka och läggs i kombination med den nyinköpta danska serien ”2900 Happiness”, producerat av Nordisk Film, som är ett relationsdrama om tre generationer.

Helgsatsningen med ”Ensam mamma söker” blev en succé för TV3 och kommer att spelas in på nytt i sommar. Programmet kommer sedan att sändas i höst.

Söndagen förstärks under våren med nya satsningen ”Singing Bee” och både ”Lyxfällan” och ”Design Simon och Tomas” återvänder.

Kanalerna har också utökat samarbetet med studios i USA och kommer nu att köpa in program från fyra studios: FOX, Universal Studios, Warner Bros och Sony Pictures.

Bland de inköpta serierna för våren på TV3 ser vi bland annat Sarah Connor Chronicles, Chasmire mafia, Chuck and Larry och Pushing Daisies. TV6 kommer i vår bland annat sända serierna Bionic Woman och Painkiller Jane. Dessutom kommer LA Ink, en spinoff på Miami Ink.

– Med ett ännu vassare TV3 ska vi slå hårdare mot TV4. Tv3 kommer satsa på yngre i veckan och gå bredare i helgen. Vi ska slipa TV6 för att jaga Kanal 5, säger Anders Knave.

Se trailern från 2900 Happiness på Nordisk Films hemsida.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

TV3TV6MTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.