Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV3 vann skattetvist

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Länsrätten underkänner Skattemyndighetens böteskrav på TV3 för obetaldaskatter. Därmed slipper den MTG-ägda kanalen punga ut med drygt 30 miljonerkronor. Åtminstone i väntan på att målet prövas i högre rätt.


Bakgrunden gäller de 071-nummer som TV3 använder för att låta tittare röstapå matchens lirare i samband med olika sportsändningar. Betalnumren hargenererat stora intäkter för kanalen och Skattemyndigheten ifrågasätterTV3:s sätt att redovisa intäkterna i sitt brittiska moderbolag i stället föri TV3 AB. I och med att intäkterna för 071-numrena redovisas iStorbritannien har TV3 sluppit att betala svensk moms, något den svenskaSkattemyndigheten ansett felaktigtSkattemyndigheten har därför upptaxerat TV3 med omkring 30 miljoner kronor,ovanpå detta har skattetillägg tillförts. Nu skriver Dagens Industri attlänsrätten friat TV3. Skattemyndigheten har dock lämnat in en överklagan hoskammarrätten, uppger DI.

Robert Svensson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.