måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4-anställda rasar mot arbetsvillkoren på lokalstationerna

Publicerad: 24 januari 2008, 08:33

På dagens DN Debatt går elva anställda och skyddsombud ut och berättar om den enligt dem usla arbetssituationen på TV4:s lokalstationer. Nu hoppas de väcka ägaren Bonnier.


LF

Linda Fagerlind


Enligt de anställda varnade de för den usla situationen, som bland annat lett till att 133 journalister av 200 slutat bara under de senaste fyra åren, redan för tre år sedan. Nu hoppas de väcka den nya ägaren Bonnier.

”  TV4 Sverige är ett företag i kris.   Personalflykt och arbetsmiljöproblem gör berättelsen om TV4 Sverige till en berättelse om hur en grupp unga och engagerade medarbetare trotsar sömnproblem och ständigt minskande resurser för att producera tevenyheter till de lokala tittarna.”

   Vidare skriver de ”det är dags att vi får arbetsvillkor som gör att folk orkar stanna kvar och göra ett bra journalistiskt arbete.”

   De anställda pekar på en undersökning som TV4:s journalistklubb genomförde i slutet av förra året. Undersökningen visade att var tredje journalist upplevde sömnproblem och att de flesta av dem ansåg att tiderna på arbetsplatsen låg bakom problemet.

   I insändaren kräver de anställda nu att Bonnier gör något åt problemet innan glädjen över att arbeta på lokalstationerna sinar helt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev