Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4 byter filmrecensent

Publicerad: 10 september 2008, 09:59

Cicci Renström-Suurna ut – Ronny Svensson in. TV4:s Nyhetsmorgon byter filmrecensent och gör om flera moment i programmet. – Ronny är väldigt uppskattad, Cicci också. Hon kommer att återgå till jobbet som kulturreporter, säger Andreas Haglind, chef för Nyhetsmorgon.


TV4 byter filmrecensent i Nyhetsmorgon. Ronny Svensson ersätter Cicci Renström.

För drygt två år sedan petades Nils Petter Sundgren som biorecensent i Nyhetsmorgon. Han byttes ut mot Cissi Renström-Suurna men hämnades i direktsändning när han gjorde sin sista recension i morgonsoffan.

– Dumheten hinner man aldrig undan, sa Sundgren om ledningens beslut.

Nu byter Nyhetsmorgon filmrecensent igen – och den här gången är det Cissi Renström-Suurna som får flytta på sig.

In kommer istället Ronny Svensson – känd bland annat för Kanal 5-programmet ”Ronnys rullar”. Svensson har hoppat in i TV4 då och då men nu blir han Nyhetsmorgons filmrecensent på permanent basis.

Bytet är en del av en omgörning av ett antal fasta moment i Nyhetsmorgon. Andreas Haglind förnekar att Cicci Renström-Suurna fått sparken.

– Man behöver se över besättningen då och då. Vi gör om sportpanelen – Lasse Anrell har ju själv skrivit om att han fått sparken – och gör också om filmbevakningen. Det ska inte bara handla om de stora premiärerna. Istället blir det mycket fokus på dvd:er och nedladdning – mer brukarvänligt och där passar Ronny väldigt bra, säger Nyhetsmorgons chef Andreas Haglind till Resume.se.

– Cicci kommer att återgå till jobbet som kulturreporter. Hennes reportage är enormt bra och oumbärliga. Hon fortsätter i Nyhetsmorgon men inte i rollen som filmrecensent.

Enligt uppgift till Resume.se har beslutet fått kritik. Men Andreas Haglind säger sig inte ha noterat något missnöje.

– Jag har presenterat det för min redaktion och inte fått några negativa reaktioner.

Cicci Renström-Suurna:

– Det ska bytas dag och göras om och jag ska jobba som kulturreporter. Det är inte så dramatiskt. Jag är inte emot förnyelse.

Ser du det som en petning?
– Nej, jag upplever det inte så, det gör jag inte.

Ronny Svensson gör sitt intåg nästa fredag och på måndag har nya sportpanelen premiär. Den kommer att bestå av Arne Hegerfors (Canal Plus), Robert Perlskog (TV4) och Malin Roos (Expressen).

Övriga förändringar är bland annat att Nyhetsmorgon ska ha en länkbuss ute i landet varje dag och att det blir hårdare nyhetsfokus mellan 06.45 och 08.00.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.