onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4 får bara 15 minuter av bröllopet

Publicerad: 25 mars 2010, 08:58

SVT låter TV4 sända endast 15 minuter från Victorias och Daniels bröllop.
TV4 förbjuds dessutom att visa reklam.
Ett hårt slag för TV4 som kontrar med att skicka ut ett pressmeddelande om sin ”storslagna bröllopsfest” med de "mest sevärda delarna från vigseln".

Ämnen i artikeln:

TV4SVTBröllopet

MH

Magnus Helander


SVT och TV4 samarbetar om många sportarrangemang – men när det gäller bröllopet får Fyran bara en liten del av kakan trots att man öppnat plånboken.

SVT, som har brölloppsrättigheterna, meddelar i ett pressmeddelande att man låter TV4 visa 15 minuter från bröllopet den 19 juni och den efterföljande kortegen.

TV4 får inte visa någon reklam i anslutning till bröllopsbilderna.

– Sedan länge har SVT och TV4 samarbetat vid stora nationella händelser och sportevenemang. När SVT fick hela rätten till bröllopssändningarna var jag ändå angelägen om att fullfölja de diskussioner om samarbete som vi inledde med TV4 redan vid förlovningen förra året, säger SVT:s vd Eva Hamilton.

– Jag är glad att vi nu kommit överens om formerna, där TV4 förutsätts avstå från reklam i direkt anslutning till bröllopsbilderna.

På bröllopsdagen sänder SVT tolv timmar, bland annat hela vigselakten i Storkyrkan, kortegen och festligheterna på Slottet.

SVT sänder dessutom som enda kanal festligheterna kvällen före bröllopsdagen som riksdagen och regeringen bjuder bröllopsparet på.

Svenska medier kommer också att få tillgång till nyhetsrätter från bröllopet, det vill säga nyhetsbilder.

TV4 kontrar med att skicka ut ett pressmeddelande där kanalen i stället lyfter fram sin ”storslagna bröllopsfest” där bland annat kanalen sänder ”de bästa och mest sevärda delarna från vigseln i Storkyrkan samt följer hela kortegen”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev