Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4-gruppen når avtal med Chimney Pot

Publicerad: 6 oktober 2011, 10:30

The Chimney Pot tar över TV4-gruppens reklam-, profil- och grafikverksamhet. Verksamheten kommer att drivas i ett nystartat bolag. Ett 30-tal personer berörs av förändringarna.


Ämnen i artikeln:

The Chimney PotTV4

Det nystartade bolaget kommer att sköta all den verksamhet som i dag ligger under TV4-Gruppens kommunikationsavdelning.
- Efter en omfattande utredning och en upphandling i hård konkurrens är det med glädje vi nu kommit överens med The Chimney Pot om att lägga ut vår reklam-, profil och grafikverksamhet på det nya bolaget. Samtidigt som verksamheten effektiviseras ger det oss också på sikt nya intäkter då bolaget blir en kvalitets- och prismässigt attraktiv leverantör av rörligt material både till TV4-Gruppen och till externa kunder, säger TV4-Gruppens kommunikationsdirektör Gunnar Gidefeldt, i ett pressmeddelande.

Vd för det nya bolaget blir Johan Fernstedt som i dag är reklamchef för TV4-gruppen.

Ett 30-tal personer berörs av förändringarna. Majoriteten av dessa kommer att erbjudas nya jobb antingen inom det nya bolaget eller inom TV4.

– Alla tjänster inom den reklamproducerande avdelningen påverkas, men majoriteten erbjuds att följa med till det nya bolaget eller nya tjänster inom TV4, säger Magnus Törnblom, ansvarig för företagsinformation på TV4-gruppen till Resume.se.

När du säger majoriteten, vad innebär det då?
– Två tjänster försvinner. De erbjuds avgångsvederlag eller en omplaceringsutredning, säger Magnus Törnblom och fortsätter:

– Det finns även några frilansavtal, som löper ut vid årsskiftet. Där ska vi ta en diskussion om hur de ställer sig till en fortsättning inom det nya bolaget.

Det nya bolaget hoppas framöver på att dra in pengar till TV4 genom avtal med externa kunder.

– Det omedelbara är att vi effektiviserar företaget och sparar pengar. I framtiden hoppas vi även på att kunna utveckla affärer med bolaget, säger Gunnar Gidefeldt till Resume.se.

Vilka potentiella kunder ser ni?

– Alla som sysslar med rörligt bildmaterial egentligen.

Karin Bergström, i dag profilchef för TV4-Gruppen, blir ny marknadschef B2C. Därmed blir hon ansvarig för beställarorganisationen inom TV4-Gruppen.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

The Chimney PotTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.