Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4 och Kanal 5 nobbar reklamfilm

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Svenska reklam-tv-kanaler säger nej till reklam. Nu nobbas Förbundet djurens rätts reklamfilm mot djurtestad kosmetika av både TV4 och Kanal 5.


Förbundet djurens rätt, som bland annat arbetar mot djurförsök, släpps inte ut i etern. Svenska reklam-tv-kanaler nobbar filmen med med motiveringen att det är oklart om filmen "försöker att påverka människors åsikter".- För oss förefaller refuseringen något märklig med tanke på att det knappast finns något företag som inte bygger sin marknadsföring på att försöka sälja in en viss livsstil eller värdering, menar Pia Hall på Djurens rätt.- Hur kommer det sig att man gör skillnad på när en ideell organisation gör det? Får man inte ifrågasätta de stora företagens ekonomiska intressen, fortsätter hon.I filmen, som är en parodi på den välkända Lórealreklamen med payoffen; because im worth it, berättar en fotomodell ironiskt om vikten av att 35 000 djur årligen måste dödas i kosmetikatester. Allt för att hon ska få bra produkter. Ett test illustreras med ett tecknat djur som får frätande syra i ögonen.Den 40 sekunder långa filmen avslutas med en uppmaning om att ta reda på vilka företag som inte testar sina produkter på djur. Se den ratade filmen i Resumés filmrum - klicka här

Andreas Johansson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.