Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4:s sportkanal startar i vår

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Nu är det snart dags för en ny sportkanal i TV 4. Redan nästa år planerar TV 4:s VD Jan Scherman att starta den nya kanalen som blir först ut i målsättningen att göra företaget till ett flerkanalsbolag, uppger Dagens Industri.


Den nya kanalen ska baseras på ett sport- och spelutbud. Kanalen har ännu inte fått något namn, men diskussioner om TV 4 & spel samt TV4 Extra har förekommit.TV 4 har gjort investeringar på 45 miljoner kronor i ny studioutrustning för sportkanalen. Just nu arbetar åtta personer med den nya kanalen, men TV4 har, enligt DI, rekryterat flera säljare med erfarenhet från MTG.Startskottet för sportkanalen är planerat till januari-februari nästa år, men avgörande är att de pågående förhandlingarna med kabel-tv-operatören Comhem lyckas. TV 4 har tidigare samarbetat med Comhem, som i dagsläget når 1,3 miljoner hushåll, men 90 procent av sändningarna är fortfarande analoga. Det innebär att utrymmet i Comhems tv-nät har betydligt mindre plats för nya tv-kanaler jämfört med till exempel Canal Digital som sänder digitalt och får plats med fler kanaler.Målsättningen är att kanalen ska nå ut till hälften av publiken redan från start.

Jessica Claesson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.