Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4 skickar jurister på UEFA

Publicerad: 26 juni 2008, 10:04

Mitt i semifinalen mellan Tyskland och Turkiet i Fotbolls-EM drabbades TV4 av ett långt avbrott i sändningen. Nu har kanalens jurister kontaktat UEFA.


Per Nunstedt. Foto: Andreas Alfredsson

– Avbrottet igår var extremt allvarligt. Vi betalar mycket för en signal som skickas ut och så finns det ingen reservsignal, säger Per Nunstedt TV4:s fotbollschef.

Det var ett åskväder i Wien som slog ut signalen för TV4 och de flesta andra tv-kanaler. Några kanaler lyckades få bild genom att gå via Schweiz.

TV4 fick igår en ursäkt från UEFA. Men det kommer inte att räcka.
– Våra jurister har kontaktat UEFA. Vi kommer att kräva en grundlig utredning och ett bra svar på varför det kunde hända. Sedan får vi se om vi kräver någon kompensation.

TV4 har blivit hårt kritiserade av kvällstidningarna. Aftonbladet toppar idag tidningen med att TV4 ljög för tittarna när de sa att felet gällde samtliga kanaler.
– Vi gick ut med den information vi hade. Rubriksättarna får själva analysera hur kloka deras formuleringar var. Det var någon som skrev att vi borde visat matchen från en 3G-telefon under avbrottet. Det skulle vara som om reportrarna på Expressen skrev på servetter när tidningen har problem med tryckeriet.

Det var inga av TV4:s annonsörer som direkt drabbades av avbrottet.
– Runt matcherna är det UEFA:s officiella partners som syns så det blir en fråga för dem. Men självklart har vi informerat våra annonsörer om vad som hände igår.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.