Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4 snor bandyn från SVT

Publicerad: 8 april 2011, 09:53

TV4 tar över sändningarna från bandyns elitserie helt i vinter. Kommer att direktsända uppemot 30 bandymatcher. – Bandyn blir ett viktigt tillskott till vår satsning på högklassig vintersport och bandyfinalen är en svensk idrottsklassiker som vi ser fram emot att sända de kommande tre åren, säger Hans Pekkari, sportchef för TV4-Gruppen.


Ämnen i artikeln:

Bandy

Västerås SK:s Jonas Nilsson. Foto: Stefan Sjödin

Tidigare har SVT varit den stora aktören när det gäller sändningarna från bandyns elitserie och den klassiska SM-final.men inför nästa säsong tar alltså TV4 över helt. Ett nytt tv-avtal gör att bandyns elitserie kommer att bevakas från slutet av oktober till SM-finalhelgen i mars.

Sändningarna kommer att starta redan under premiäromgången och därefter sänds minst en match varje vecka i TV4 och TV4 Sport.
- Med det här tv-avtalet kommer bandyn att synas i tv under hela säsongen. Den kontinuiteten är viktig för att ytterligare öka intresset för bandy, säger förbundets ordförande Håkan Ramsin i ett pressmeddelandet.

I slutspelet är ambitionen att sända en match i varje slutspelsomgång. Totalt kommer mellan 25-30 serie- och slutspelsmatcher att direktsändas säsongen 2011/12.
- Genom framförhållningen vid val av tv-matcher, kan klubbarna planera för sändningarna i god tid. Det innebär att det finns förutsättningar för bra inramning runt de tv-sända matcherna och att klubbarna kan stärka relationerna med sina lokala sponsorer, säger Föreningen Svensk Elitbandys ordförande Peter Olsson i pressmeddelandet.

Avtalet mellan TV4-Gruppen, Svenska Bandyförbundet och Föreningen Svensk Elitbandy sträcker sig från säsongen 2011/12 till 2013/14.

Huvuddelen av matcherna kommer att sändas i TV4 Sport, men ett antal matcher från Elitserien samt stora delar av SM-slutspelet sänds i TV4.

För TV4 Sport innebär avtalet att satsningen på högklassig svensk lagsport fortsätter och förstärks. Sedan tidigare har TV4 Sport rättigheterna till bland annat Superligan i innebandy, samt Superettan och Damallsvenskan i fotboll.

– Bandyn blir ett viktigt tillskott till vår satsning på högklassig vintersport och bandyfinalen är en svensk idrottsklassiker som vi ser fram emot att sända de kommande tre åren, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.

Från och med 2013 kommer bandyns SM-final spelas på nya nationalarenan Swedbank Arena i Solna.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Bandy

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.