Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4 storsatsar på Kalla fakta

Publicerad: 7 december 2007, 13:52

TV4 ökar Kalla faktas budget med 50 procent till våren. Det blir längre sändningstid, fler program och fler reportrar. – Det är en jättesatsning, säger redaktionschefen Susanne Edmark till Resume.se.


TV4 ökar Kalla faktas budget - nu blir det en storsatsning till våren. Foto: Andreas Elgstrand.

Kalla fakta jagar en ny programledare efter Lena Sundström som valt att sluta. Målet är att rekryteringen ska vara klar före jul.

- Vi håller på med det nu och diskuterar olika namn, säger Susanne Edmark .

Kalla fakta får mer pengar av TV4 som efter höstens svidande Trond-skandal valt att lägga mer krut på den grävande journalistiken.

Budgeten blir 50 procent större och under 2008 kommer det att bli 30 program, i stället för som tidigare 22 program per år.

Även sändningstiden blir längre. Programmet får oftare gäster i studion och det blir ny sändningsdag och ny sändningstid.

Dessutom utökas reporterskaran. Matilda Uusijärvi, tidigare bland annat reporter på Sveriges Radio och DN, är redan klar och ytterligare en rekrytering är på gång.

Mer än så vill inte Susanne Edmark avslöja just nu. Detaljerna kommer att presenteras längre fram.

- Det här är en jättesatsning. TV4 visar att de verkligen vill satsa på samhällsjournalistik och på Kalla fakta och vi är jätteglada för det, säger Susanne Edmark.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.