Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4 stuvar om

Publicerad: 19 oktober 2011, 13:21

TV4 slår ihop sin hr-, kommunikation- och public affairs-verksamhet. – Det bygger på en idé om att dessa verksamheter hänger samman i en allt mer föränderlig medievärld, säger tillträdande vd:n Casten Almqvist, till Resume.se.


Casten Almqvist.

Tidigare i dag rapporterades att Gunnar Gidefeldt lämnar sin tjänst som kommunikationsdirektör för TV4. Anledningen uppgavs vara att han och tillträdande vd för TV4 Casten Almqvist inte var överens om hur kommunikationsarbetet skulle bedrivas.

Det TV4 nu gör är att man slår ihop sin hr-, kommunikation- och public affairs-verksamhet.
– Det bygger på en idé om att dessa verksamheter hänger samman i en allt mer föränderlig medievärld, säger tillträdande vd:n Casten Almqvist.

I ledningsgruppen kommer en person att ha ansvar för hela den nya verksamheten, istället för tre personer som det är i dag.
– Jag har har ruvat på den här idén och blivit allt mer säker på att det är en bra idé. Jag funderade också på om det skulle passa Gunnar Gidefeldt att leda den här nya organisationen, säger Casten Almqvist och fortsätter:

– När jag tog upp idén med honom hann jag inte ens prata klart innan han avbröt mig och förklarade att ”det här är inte jag, du behöver någon annan för det här”. Det hela skedde på ett väldigt osentimentalt och proffsigt sätt.

Hur påverkas personalen?
– Det är en fråga som ligger i händerna på vår nya kollega. Men jag förväntar mig att denne på ett förutsättningslöst sätt ser över verksamheten och ser hur, trots att allt är bra, det kan göras bättre. Om det innebär rationaliseringar eller minskad personal återstår att se.

Vem som kommer att leda den nya verksamheten är ännu inte klart.
– Vi inleder nu en rekryteringsprocess. Jag hoppas att kunna ha ett namn klart inom en månad.

Ett hundratal personer uppges berörs av omorganisationen.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.