Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4 vann tvist om koncessionsavgift

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Länsrätten i Stockholm dömer till TV4:s fördel i en tvist med Radio- och tv-verket om koncessionsavgiften för kanalens digitala sändningar. Domen kan betyda att TV4 slipper betala för andra halvåret 2001 och för första halvåret 2002.(UPPDATERAD)


Enligt ett pressmeddelande från TV4 kommer avgiftsbefrielsen att redovisas som en positiv engångspost om domen vinner laga kraft.- Det är bra att det nu gjorts en rättslig prövning som visar att TV4 inte ska belastas med koncessionsavgift i den konkurrensutsatta digitala distributionen under den aktuella perioden, skriver TV4:s vd Jan Scherman i ett pressmeddelande.På Radio- och tv-verket säger verksjurist Peter Schierbeck att det är troligt att verket väljer att ta tvisten vidare till kammarrätten.- Det skulle framför allt vara av formella skäl. Lagrådet har själv sagt att det är viktigt att få de här frågorna prövade i domstol, säger Schierbeck.

Robert Svensson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.