Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Två av tre delar i Sydsvenskan blir tabloid

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Som Resumé tidigare rapporterat har Sydsvenskan funderat på att göra sin del B i tabloidformat. I veckan klubbades förslaget igenom och därmed blir både del B och C tabloid från och med 12:e mars.


Som grund för förslaget ligger kostnadsbesparingar, men även läsarundersökningar som gjorts under hösten.- De fokusgrupper vi har använt oss av för att testa idéer har varit osannolikt positiva. Vi hoppas givetvis på att vi får samma bemötande från läsarna när förändringen genomförs, säger chefredaktör Hans Månsson i en artikel i egna tidningen.Därmed väljer Sydsvenskan samma lösning som Dagens Nyheter. Det vill säga att behålla fullformatet för del A, som är den mest nyhetstunga delen. Anledningen till detta val är också ett önskemål från läsarna.- Det gör också att vi kan breda ut oss ordentligt när det händer någonting stort, och att vi fortfarande kan dra på med stora bilder, säger Hans Månsson till Sydsvenskan.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.