Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Två reklamiljarder söker nya chefer

Publicerad: 3 september 2008, 13:52

Sökes: sju marknadschefer som kan ratta reklaminvesteringar på sammanlagt över två miljarder kronor. Hos fyra av de tjugo största svenska annonsörerna är i dag jobbet som marknadschef vakant.


Det är stor osäkerhet om framtiden för några av Sveriges största reklamkonton i dag. Hos sju av de största annonsörerna står i dag jobbet som marknadschef vakant eller har en tillfällig lösning.
Ett byte av marknadschef betyder i allmänhet en översyn av kommunikation och strategier, i många fall också nya byråsamarbeten.
Här är några av de tyngsta posterna som nu ska besättas:

COOP
Marknadschefen Katarina Viebke lämnade posten i våras efter bara ett år i jobbet, men stannar inom Coop. Tillförordnad marknadschef är Annika Jerveland.

TELIASONERA
Marknadsdirektören Karin Moberg slutade i början på sommaren. Kommunikationsdirektören Cecilia Edström har tillfälligt även marknadsansvaret.

SVENSKA SPEL
I april utsåg regeringen Margareta Winberg till ny styrelse-ordförande, med uppdraget att bland annat begränsa spelbolagets marknadsföring. Kort efteråt sade vd Jesper Kärrbrink upp sig och med honom gick även divisionscheferna Annica Axelsson och Mathias Hedlund.

ENIRO
Jesper Kärrbrink gick nästan direkt till jobbet som ny vd på Eniro. De organisationsförändringar som han har satt i gång gör att Cecilia Geijer, chef för affärsutveckling, nu lämnar Eniro. Från Svenska Spel plockar Jesper Kärrbrink med sig Mathias Hedlund.

SJ
Marknadschefen Maria Ling lämnar och någon efterträdare är inte utsedd.

FORTUM
Blev nyligen av med sin marknadschef Gunilla Dyrhage, som har gått till Telenor.

VATTENFALL
Tappade i somras marknadschefen Stefan Nerpin till SEB. Ingen efterträdare utsedd.

Janne Sundling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.