Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tvingades fly från huliganer

Publicerad: 24 september 2009, 08:33

Expressens tidigare chefredaktör Staffan Thorsell, numera ordförande i Hammarby Fotboll, tvingades fly när uppretade huliganer gick till attack mot styrelsen på Söderstadion i går kväll. – Det blev otäckt och hotfullt, säger Thorsell till Expressen.


Ämnen i artikeln:

ExpressenHammarby Fotboll ABStaffan Thorsell

Staffan Thorsell, ordförande i Hammarby Fotboll och tidigare chefredaktör för Expressen.

Staffan Thorsell har fått en mardrömsstart som Hammarbys ordförande. Tränarbytet har inte gett någon positiv effekt och laget är riktigt illa ute,  risken är stor att det blir superettan nästa år.

Gais 2-0-mål mot Hammarby på Söderstadion i går blev för mycket för några av Hammarbys fans. Bengaliska eldar tändes på läktaren och några Bajen-anhängare försökte ta sig in på planen.

Runt tio huliganer tog sig upp på hedersläktaren där Hammarbys styrelse sitter – vd:n Michael Andersson var främsta måltavlan, även nyblivne ordföranden Staffan Thorsell fick fly, skyddade av vakter.

–  Fansen klättrade upp och skulle ha tag i oss.
–  Det var en hotfull och obehaglig stämning på läktaren. De ropade mest på Micke (Andersson), men även på oss i styrelsen, säger Staffan Thorsell till Expressen.

Han berättar att fansen bara var två meter från honom.

–  Jag är ju ganska ny i klubben, men jag har pratat med flera och de säger att det här är det värsta som de varit med om, säger Staffan Thorsell till Expressen.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.