lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Twitter planerar betalfunktion

Publicerad: 24 mars 2017, 06:56

Twitter lanserar betalfunktion, Dagens Industri startar tv-kanal och Googles annonskris fortsätter, det och mer i dagens morgonsvep.

Ämnen i artikeln:

TwitterProgrammaticFacebookSporträttigheterGoogle

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Twitter planerar betalfunktion

Twitter har fortfarande svårt att få lönsamhet i sin affär. Samtidigt som man har svårt att generera tillräckligt med annonsintäkter har antalet användare på plattformen dessutom stannat av. I dagsläget har man 319 miljoner användare. För att få fart på intäkterna spekuleras det nu i att plattformen ska införa en premium-funktion, det rapporterar BBC. Just nu genomför Twitter en undersökning för att se om intresse för en ny, förbättrad version av verktyget Tweetdeck finns. Tweetdeck är ett Twitter-ägt verktyg som hjälper användaren att strukturera sina flöden. Enligt New York Times-journalisten Andrew Tavani kommer den nya funktionen innehålla redskap som förenklar jobbet för både annonsörer och journalister.

Googles annonskris fortsätter

Resumé rapporterade i veckan om att flera stora aktörer bojkottat Googles annonser då de dykt upp på sajter som sprider hat, rasism, antisemitism och liknande. Igår stoppade även Svenska Spel sina annonser på YouTube, efter en annons på YouTube visats innan den högerextrema tidningen Nya Tiders reportrar besöker Expressens chedredaktör Thomas Mattsson i hans hem. Nu sprider sig avhoppen ytterligare. Enligt Bloomberg stoppar nu även telekombolaget AT&T och läkemedelsföretaget Johnson & Johnson alla sina annonser på YouTube och via GoogleAds.

– Vi är djupt oroade över att våra annonser kan ha dykt upp i samband med YouTube-filmer som förespråkar terrorism och hat. Tills dess att Google kan garantera att detta inte händer igen, tar vi bort våra annonser från Googles annonsnätverk, berättar en talesperson för AT&T.

Google själva berättar att man inlett en undersökning och att man ser över sina annonspolicys för att försäkra att varumärkena inte dyker upp i komprometterande sammanhang igen.

Läs Resumés intervju med varumärkesexperten Nils Andersson Wimby om vad han tror att Googles annonskris kommer innebära i framtiden.

Facebook, Twitter, Google och Amazon budar på NFL-rättigheter

Upphandlingarna för vem som ska sända NFLs populära torsdagsmatcher är nu igång. Med i budgivningen finns både Facebook, Amazon, Twitter och Google, det rapporterar Recode. Techbolagen har det senaste året blivit alltmer intresserade av live-sport, en av få tv-kategorier som lockar stora mängder live-tittare. Den före detta TV4-vd:n Jan Scherman uttalade sig nyligen i en intervju med Resumé om framtiden för sporträttigheter.

– Det är väl känt att Telia la bud på Premier league-rättigheterna för några år sedan. Varför skulle då bolag som Facebook, Apple och Amazon avstå? Det skapas en ny form av vertikal struktur där man kontrollerar både distribution och innehåll och där man har ett megaregister på användarna som man kan använda till att förfina affärsmodeller. Det är en olustig form av ägarkoncentration där konsumenten står som förlorare. berättade han.

Facebook utökar programmatic-möjligheter

Facebook kommer börja erbjuda så kallad "header bidding" för sina programmatic-annonser, det rapporterar AdAge. Istället för den traditionella programmatic-budgivningen där annonsplatsen säljs vid första acceptabla bud tar "header bidding"-funktionen in bud från ett antal köpare innan den väljer det högsta budet, något som kommer öka intäkterna för annonsintäkterna.

Dagens Industri lanserar tv-kanal

Dagens Industri startar en renodlad ekonomi-tv-kanal som kommer sända 06-18 varje vardag. DI har tittat på internationella aktörer som Bloomberg TV, Fox business News och CNN Money som satsar hårt på ekonomijournalistik i tv-format. Några av formaten som kommer sändas är Börsmorgon och Börsrådet.

– Vi gör Sveriges bästa och viktigaste ekonomijournalistik och har en fantastisk position både i print och digitalt. Den ska vi självklart ha i rörligt också, säger cheredaktör Lotta Edling.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev