Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Twitter skapar panik"

Publicerad: 27 april 2009, 12:24

Tusentals personer misstänks ha blivit smittade av svininfluensan.
Nu har även Twitter blivit smittad och mikrobloggen sprider panik.


Sök Swine Flue på Twitter och tweets faller in som ett vattenfall. Det är inlägg som ”MrPatrickOk: i think i've got swine flu!!” till ”02-me_normalholychic: RT @socialtechno: Swine Flu is the new Susan Boyle #uncritical [is there any hashtag for media fuel?]”

Svininfluensan har legat i topp på Twitter de sista dagarna och nu hävdar magasinet Foreign Policy, som ges ut av Washington Post, att mikrobloggen underblåser paniken som sprider sig betydligt snabbare än svininfluensan. Vid sådana här händelser är medier som Twitter självgenererande. Skräcken i Twitterinläggen skrämmer upp folk som skriver om sin skräck på Twitter och spridningen är explosiv.

Foreign Policy menar att den amerikanska regeringen inte har lärt sig av företag att styra diskussionen på Twitter genom att själva vara aktiv. I dag är det bara hälsomyndigheten Centers for Disease Control and Prevention som försöker ge en balanserad rapport på Twitter.

Det här visar på faran med de nya medierna, menar Foreign Policy.
”Jag tror det är bara en tidsfråga innan nästa generation av cyberterrorister – de som förstår sociala medier, kan informationsflöden och har kunskap om nätverk – tar fördel av nästa epidemi och sprider skräck som kan paralysera den globala ekonomin.”

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.