fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Twitters nya vd uttalar sig: "Ser fram emot att transformera verksamheten"

Publicerad: 15 maj 2023, 12:39

Linda Yaccarino är ny vd på Twitter.

Foto: Flickr

Elon Musk lämnar över vd-rollen på Twitter till Linda Yaccarino. Under helgen uttalade hon sig för första gången om sitt nya uppdrag.

Ämnen i artikeln:

Twitter

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Det har som känt stormat rejält kring Twitter sedan Tesla-grundaren och miljardären Elon Musks uppköp i oktober förra året. Inte minst har brand safety-risker fått många varumärken att pausa sina investeringar i plattformen, vilket fått annonsintäkterna att dala. Twitters grundare Jack Dorsey backade nyligen från sitt stöd för Musk som ledare för tech-jätten.

I slutet av förra veckan gick Elon Musk ut med att han hittat en ny vd till Twitter. Det blir Linda Yaccarino, tidigare reklamchef på NBC Universals, som tar över stafettpinnen. I en tweet skriver Elon Musk att hon primärt kommer att fokusera på affärsverksamheten, medan han själv kommer lägga fokus på produktdesign och ny teknologi.

När Linda Yaccarino för första gången uttalar sig om sin nya roll, gör hon det givetvis också på Twitter, i ett svar till Elon Musks tillkännagivande av hennes nya jobb.

"Jag har länge inspirerats av din vision om att skapa en ljusare framtid. Jag ser fram emot att hjälpa till att föra den här visionen till Twitter och att transformera den här verksamheten tillsammans", twittrar hon under helgen.

I en efterföljande tweet skriver Linda Yaccarino att feedback från användare är "avgörande för att bygga Twitter 2.0."

LÄS MER: Twitters nya prenumerationskrav på annonsörer får kritik: ”Helt galet”

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev